Den Haag: mijn favoriete plekjes

juli 29, 2017 | | Post a Comment

Ondanks dat ik twaalf jaar in Delft heb gewoond en nog maar twee jaar in Den Haag, voelt Den Haag voor mij nu echt mijn stad. Na mijn reizen door Afrika en Oost-Europa overwoog ik in Amsterdam te gaan wonen, maar Den Haag blijft voor mij toch nét dat beetje meer hebben. Als is het alleen al dat 80% van mijn vrienden en vriendinnen hier woont. En oh oh, wat ben ik blij dat ik hier sinds mei weer woon. Ik heb mijn vaste plekjes, terrasjes en restaurantjes enorm gemist. En nu probeer ik ze allemaal weer te bezoeken. Het liefst met vrienden en vriendinnen. En met mijn zus natuurlijk. Er zijn heel wat nieuwe “hot-spots” bijgekomen de afgelopen jaren.Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht langs mijn favoriete plekjes in Den Haag!

Lunchen in het Hofkwartier

Het Hofkwartier is in zijn geheel waarschijnlijk het leukste deel van het centrum van Den Haag. Het zit er vol met leuke straatjes en steegjes. En in ieder straatje en in ieder steegje zitten allemaal leuke cafétjes, restaurantjes en lunchtentjes.

Het Hofkwartier is de oude buurt rondom het Paleis Noordeinde (wat deze zomer trouwens open is voor publiek), niet ver van de Grote Kerk. Hier zijn sowieso een boel leuke winkeltjes en smalle straatjes met mooie panden. Ontzettend leuk om doorheen te dwalen. Iedere keer weer!

Vrijgezellenfeest

Omdat ik er geen geheim van maak hoe graag ik tijd doorbreng in het Hofkwartier in Den Haag, zijn we voor mijn vrijgezellenfeest ’s middags in het Hofkwartier begonnen.

Marieke had zelf t-shirts ontwerpen. De schat. (Herinnering aan mezelf: hier foto’s plaatsen van de t-shirts!) En ze had er voor de zekerheid twee keer zoveel t-shirts laten drukken bij haar vriendin van Magic Print. Ze zagen er echt enorm gaaf uit! En nu heb ik er dus nog een paar extra thuis liggen ook! 😀

De lekkernijen van Juni

Eén van mijn favoriete plekken om te lunchen in Den Haag is Juni in de Molenstraat. Alles is bloemig, vrolijk en gekleurd. Het is enorm schattig en van het interieur allen al word ik enorm blij! 🙂 <3

Het voelt als een huiskamer en op het menu staan allerlei fruitshakes, quiches, heerlijke taarten en broodjes. Je kunt er ook heerlijke high-tea krijgen. De broodjes en taartjes zijn om op te vreten, zo mooi opgemaakt. Je wil gewoon meteen alles proeven! En dan valt dat proeven ook niet tegen. Heeeeerlijk!

 


 

Meer informatie over het Hofkwartier:

Tags :


Want to say something? Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *